Alüminyum İçermeyen Deodorant Kullanmak Neden Önemlidir ?
24/06 2019

Alüminyum İçermeyen Deodorant Kullanmak Neden Önemlidir ?

Terleme Nedir?

Terleme su, mineraller, laktat ve ürenin insan boşaltım sistemi ile dışarı atılmasıdır. Terleme vücudun ısı kontrol mekanizmasının temel unsurudur. Sıcak ortamda veya fiziksel aktivite sırasında terleme artar. Vücuttan atılan ter vücut sıcaklığını azaltır ve dengeler.

 

Ter kokusu cilt yüzeyinde bulunan bakerilerden kaynaklanır, bu bakteriler ile ter sıvısının içine yağ asitleri ve organik maddeler karışır. Ter kokusunun miktarı ve yoğunluğu pek çok sebebe bağlıdır:

 

-          Kişisel vücut kimyası

-          Beslenme tarzı

-          Fiziksel aktivite

-          Duygusal stres

-          Kıyafetler

-          Çevresel koşullar

 

Ter Kokusu ile Nasıl Savaşabiliriz?

Ter kokusuyla savaşmak için 2 farklı yöntem vardır ve bu yöntemler farklı formlarda uygulanabilir: krem, stick, roll-on, sprey, taş.

 

  1. Deodorantlar – Vücudun terlemesne izin verir. Ter kokusunu kokuya sebep olan bakterileri nötralize ederek engel olur, veya ağır parfümler ile istenmeyen ter kokusunu maskeler.

     

  2. Antiperspirantlar – Ter bezlerini tıkayarak terlemeyi önler. Ter bezlerini kapatmak ve ter akışını durdurmak için alüminyum tuzları ve diğer kimyasal maddeler kullanır.

     

Deodorantlar ve Antiperspiratnların neden olduğu zararlar

  1. Antiperspirantlar vücut fonksiyonlarını etkiler- terlemeyi önleyerek ter kokusu önler.

     

Terleme vücudun doğan bir fonksiyonudur:

 

a)       Vücudu soğutur, vücut terleyerek fazla ısısını atar ve metobolizma dengesini sağlar.

 

b)      Metabolik artıkları atar, su, tuzlar ve üre ter vasıtası ile atılır.

 

Antiperspirantlar ağır kimyasallar içerir ve kimyasal yapıları ne olursa olsun ter gözeneklerini tıkar ve terlemeyi engeller. Sonuç olarak metabolizma terleme fonksiyonunu yerine getiremez ve atıklar vücudun içinde kalır.

 

  1. Toksinler lenf nodlarına yakın noktalarda birirli

     

Toksinler kendi kendine yok olmaz, vücut toksinleri ter vasıtası ile atamaz ise koltukaltında bulunan ve vücut bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan lenf nodlarının  yakınında birikirler. Bu toksinler tekrar dolaşım sistemine girebilirler.

 

  1. Antiperspirantlar ve deodorantlar zararlı kimyasallar içerir

     

Çoğu deodorant ve antiperspirant ağır kimyasallar içerir ve sağlık sorunlarına sebep olabilir: Koltukaltına sürülen ağır kimyasallar lenf nodlarının yakınlarında birikerek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilirler.

 

Lavilin Deodorant – Vücudunuz ile Barış içinde

 

1)      Ter kokusuna neden olan bakterileri kaynağında nötralize eder. Kokuya karşı uzun süreli, efektif koruma sağlar.

2)      Vücudunuzun metabolik aktivitesine engel olmaz- vücudun ısı kontrol mekanizmasının doğal olarak gerçekleşmesine izin verir, terlemeyi engellemez

3)      Ağır kimyasallar içermez

4)      Alüminyum, alkol ve paraben içermez

5)      Ter kokusuna sebep olan bakterileri nötralize eden bitki özleri içerir.

 

Alüminyum İçeren Ürünleri Kullanmanın Riskleri

  • Yüksek miktarda alüminyum içeren ürünler kullanmak merkezi sinir sisteminin hasar görmesi, hafıza kaybı ve zihinsel problemler, kas ve sinir sistemi hastalıklarına sebep olabilir.
  • Son yıllarda yapılan klinik çalışmalar alüminyum içeren ürünleri kanser hücrelerinin çoğalması ve alüminyum içerikli ürünler ile göğüs kanserinin arasındaki potansiyel ilişkiye dikkat çekmiştir.
  • Alüminyum vücut üzerinde kadınlık hormonu olan östrajen ile benzer etkiyi gösterir. Alüminyum vücut içine girdiği zaman östrajen hormonu gibi davranmaya başlar. Sonuç olarak vücudun östrajen dengesi değişir ve göğüs kanserine sebep olabilir.
  • Alüminyum vücuda soluma, gıda, veya cilt vasıtası ile girebilir.
  • Yüksek miktarda alüminyum içeren deodorantlar ve antiperspirantlar cilt tarafından hzılıca emilebilir.

 

Bu tip ürünlerde alüminyum kullanılmasının zararları şunlardır:

●        Koltukaltına uygulandığı için göğüs bölgesine yakındır.

●        Ürün içindeki alüminyum uzun süre cilt üzerinde kalır, cildin uzun süre boyunca temas etmesine sebep our ve cilt altına geçişine olanak sağlar.

●        Epilasyon sonrası koltuk altına alümimyum içeren deodorant ve antiperspirant uygulanması ciddi cilt hasarına yol açar ve alüminyumun vücut içinde kan dolaşımına geçmesine zemin hazırlar.

 

Bu risklerin engellenmesi için alümimyum içeren ürünlerin kullanılmaması, alüminyum içermeyen ve kokuyu önleyen daha etklili ürünlerin kullanılması daha uygundur.

 

Dr. Vered Kaufman

Hemen İletişime Geç

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki numaradan bize ulaşabilirsiniz.

0212 875 27 81